söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Lönnbacken förvärvar Roxanne

Publicerad: 24 september 2014, 11:15

Lönnbacken har idag förvärvat samtliga aktier i Roxanne Fastighetsfond AB och utvidgar ägarkretsen med Kåpan pensioner försäkringsförening och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Förvärvet omfattar 35 fastigheter till ett värde av cirka 3 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

LeimdörferLönnbacken

Roxannes fastighetsbestånd består av 35 fastigheter, med en total uthyrningsbar area om cirka 243 000 kvadratmeter på 20 orter i Sverige. Svenska staten är hyresgäst till 90 procent av den uthyrbara arean. Bland hyresgästerna märks Länsstyrelser, Polisen, Sveriges Domstolar, Skatteverket, Kriminalvården och Energimyndigheten.

I och med förvärvet utvidgas ägarkretsen i Lönnbacken och består nu av fem institutionella investerare; de ursprungliga ägarna; AI Pension, Alecta och Kyrkans Pensionskassa samt de nytillkomna ägarna; Kåpan Pensioner och Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Lönnbackens fastighetsbestånd uppgår efter förvärvet av Roxanne till 96 fastigheter med en area om cirka 463 000 kvadratmeter och med ett marknadsvärde om cirka 6 500 miljoner kronor. Som ett led i transaktionen har den nya ägargruppen förbundit sig att tillskjuta ytterligare 500 miljoner kronor till Lönnbacken.

– Transaktionen innebär att Lönnbacken förvärvar ett stort bestånd med samhällsfastigheter, som kompletterar vårt nuvarande bestånd utmärkt. Fastigheterna i Roxanne överensstämmer geografiskt väl med vårt befintliga fastighetsbestånd, kommenterar Magnus Edlund, vd i Lönnbacken, säger, i ett Pressmeddelande.

Leimdörfer var rådgivare åt G E Capital i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Lönnbacken

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev