Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

London enda ljusglimten

Publicerad: 25 juni 2012, 13:02

London

Värdena på kommersiella fastigheter i Storbritannien föll i maj för sjunde månaden i rad. Ett negativt resultat på -0,5 procent innebar det sämsta månadsresultatet sedan värdena började falla i november 2011.

Ämnen i artikeln:

London

Totalavkastningen sjönk till 0,0 procent sedan direktavkastningen, 0,5 procent, inte längre var tillräcklig för att hindra de negativa värderörelserna, enligt IPD UK Monthly Property Index.

– Totalavkastningen har fallit till den lägsta nivån sedan juni 2009, vilket är sorglig läsning för en industri som fortfarande kämpar med refinansiering. Men det är inte bara mörker på marknaden. Trots osäkerheten som orsakas av vidare ekonomiska faktorer, eller kanske på grund av den, så är avkastningen i London motståndskraftig. Värdena i City och kontorsmarknaden i West End växte med 0,9 procent, respektive 0,3 procent och i centrala London hade handelssektorn en tillväxt på 0,9 procent. Det faktum att London kan fortsätta växa, även i så här svåra tider, ger hopp till en annars utsatt marknad, säger Phil Tily, Managing Director of IPD UK and Ireland, i ett pressmeddelande.

Mattias Fröjd

Källa: IPD

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev