Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Logistea köper för 50 mkr utanför Sundsvall

Publicerad: 21 april 2022, 06:28

Niklas Zuckerman, vd Logistea som är på väg mot ett fastighetsvärde om 3 miljarder kronor. Foto: Savills

Logistea förvärvar en fastighet i Timrå kommun för uppförande av en lager- och logistikfastighet på 4 500 kvadratmeter och har samtidigt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Nordic Netstores.

Ämnen i artikeln:

Logistea

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Logistea utökar sin fastighetsportfölj – förvärvar och tillträder fastigheten Vivsta 13:92 på 14 500 kvadratmeter i Timrå kommun med planerad nybyggnation av byggnad för lager och logistik om cirka 4 500 kvadratmeter, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Samtidigt har ett hyresavtal tecknats med Nordic Netstores som driver sajterna Jakt.se, Hund.se och Fiske.se. Den nya byggnaden, med planerad byggstart andra kvartalet 2022 är inflyttningsklar andra kvartalet 2023.

Läs mer: Logistea lockar Carlsöö –snuvar SLP  

Årlig hyresintäkt uppgår till cirka 4,5 miljoner kronor och bedömd investering till cirka 45 miljoner varav markförvärvet uppgår till 3,6 miljoner. Förvärvet och uppförandet av nybyggnationen planeras att finansieras med banklån och kontant betalning.

-Vi växer vidare genom att förvärva och uppföra en fastighet till en finansiellt stabil hyresgäst på ett långt hyresavtal i ett attraktivt område, säger Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef Logistea.

Logisteas fastighetsportfölj har på två år vuxit från 189 miljoner i fastighetsvärde till cirka 2,9 miljarder. Bolaget äger efter ovanstående förvärv 47 fastigheter i Sverige med en uthyrningsbar yta om cirka 400 000 kvadratmeter, samt en byggrättsportfölj om cirka 255 000 kvadratmeter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev