Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Logistea köper fastigheter i Kumla

Publicerad: 18 juli 2022, 09:07

Foto: Delmaine Donson/Getty Images

Logistea utökar sin fastighetsportfölj och har i dag förvärvat två fastigheter i Kumla för drygt 79 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

LogistealogistikfastigheterSvepet

Fastigheterna Kvarntorp 1:7 och 1:15 har ett underliggande fastighetsvärde om 79,4 miljoner kronor och en uthyrningsbar yta på cirka 10 200 kvadratmeter i en byggnad uppförd 2019, samt en byggrätt på 10 000 kvadratmeter. 

– Vi förvärvar två fastigheter i ett mycket bra logistikläge och har möjlighet att växa genom utveckling av byggrätten, kommenterar bolagets vice vd och transaktionschef Anders Nordvall. 

Årlig hyresintäkt uppgår till 5,61 miljoner kronor med en återstående kontraktslängd på tolv år med SPD Örebro Logistik. Fastigheterna är strategiskt belägna nära E20, med närhet till E18, och med direkt anslutning till järnvägsspår som nyttjas av hyresgästen för järnvägstransport.

Affären finansieras genom en emission av 200 000 B-aktier i Logistea till en teckningskurs på 30 kronor per aktie, samt banklån och egna medel. Fastigheterna tillträds den 30 september.

Lejons Mäkleri var säljarens transaktionsrådgivare i processen.

Mer om Logistea

Fastighetsportföljen har på drygt två år vuxit från 189 miljoner kronor i fastighetsvärde till närmare 4,3 miljarder kronor. Bolagets tillväxtstrategi är att bygga en fastighetsportfölj med starka kassaflöden i kombination med lång genomsnittlig kvarvarande kontraktstid i välbelägna och växande logistiknav i Sverige. Bolaget äger efter ovanstående förvärv 68 fastigheter i Sverige med en uthyrningsbar yta om cirka 544 000 kvadratmeter, samt en byggrättsportfölj om cirka 320 000 kvadratmeter.

 

Källa: Logistea

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.