torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Logicenters köper Sempers nya centrallager om 23 000 kvm

Publicerad: 9 mars 2023, 06:31

Semper har 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder kronor.

Foto: Pressfoto

NREP:s logistikvarumärke Logicenters tecknar avtal om att förvärva Sempers nya centrallager strax utanför Lidköping – med en total uthyrningsbar yta om 23 040 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SvepetNREPLogicenters

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Säljare är jv:t CH Square – som ägs av JBCC och Hökerum Fastigheter.

Fastigheten, Götene 3:54, ligger precis intill E20 och är en modern logistikverksamhet. Den har även en potentiell expansionsyta på ytterligare 4 680 kvadratmeter lageryta.

Fastigheten tillträds den 7 februari med Semper, en ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölkersättning, som hyresgäst. Vidare har Semper en stark närvaro på orten med en av sina produktionsanläggningar som ligger ett stenkast från logistikfastigheten.

– Byggnadens tekniska och fastighetsspecifika egenskaper stämmer överens med våra hållbarhetskrav vilket var en kritisk faktor i investeringsbeslutet, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters, i en kommentar.

CH Square

Logistikutvecklaren CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv, Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev