Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Logicenters köper av Skanska i Helsingborg

Publicerad: 8 maj 2019, 10:32

Bild: Skanska

Logicenters har tecknat avtal med Skanska om utveckling och förvärv av en ny logistikanläggning i Helsingborg. Köpeskillingen uppgår till runt 240 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgLogicentersSkanskaPostNord

– Vi är mycket glada över försäljningen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Logicenters då vi tillsammans utvecklar över 50 000 kvadratmeter lokalyta på övriga platser i landet, säger Henrik Ahnström, chef Projektutveckling på Skanska Fastigheter Göteborg.

Den nya anläggningen kommer omfatta totalt 30 150 kvadratmeter och beräknas stå färdig i början av 2020. Hyresavtal har tecknats med PostNord TPL och fastigheten kommer anpassas för att tillgodose bolagets verksamhet.

– Helsingborg är en av Sveriges knutpunkter när det gäller logistik, vilket gör oss glada över att investera i en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att bredda vår portfölj i hela Sverige, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Tillträde sker vid färdigställandet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.