Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Logicenters förvärvar i Norge

Publicerad: 5 maj 2021, 13:57

Foto: Arkitektkompaniet AS

Logicenters har förvärvat en 18 500 kvadratmeter stor anläggning i Osloregionen, i Norge. Hyresgäst är ODA, tidigare Kolonial.no.


Ämnen i artikeln:

LogicentersNorgeOslo

Fastigheten ligger på Drammensveien 189 i Lier kommun. Den nya anläggningen får en hållbarhetsprofil som inkluderar en solcellsanläggning. Logicenters beräknas få tillträde under första kvartalet 2022, då även ODA flyttar in. 

– Logicenters är väldigt glada över att förvärva en hållbar och modern fastighet för last mile distribution och som dessutom hyrs ut till ett av Nordens snabbast växande företag. ODA har ett tydligt fokus på teknik och hållbarhet, två aspekter som går i linje med vår ambition. Vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete tillsammans, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheten förvärvas från ett flertal aktieägare och affären har letts av Eneo Eiendom. 

– Det har varit en väldigt spännande process och ODA är en ambitiös aktör som ställt höga krav på hur fastigheten ska vara utformad samt anpassad för att optimera deras verksamhet. Vi tror att Logicenters är en perfekt samarbetspartner för ODA och vi ser fram emot att få överlämna fastigheten i mars 2022, säger Morten Hotvedt, vd på Eneo Eiendom, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

LogicentersNorgeOslo

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.