lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

LO startar fastighetsbolag och förvärvar

Publicerad: 7 mars 2017, 13:15

De köpta bostäderna. Bild: Riksbyggen.

LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom bildar tillsammans med sju LO-förbund Bantorget Hyresbostäder, med en förvärvskapacitet på upp till 3 miljarder.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Sydsverige

LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom bildar tillsammans med sju LO-förbund Bantorget Hyresbostäder, med en förvärvskapacitet på upp till 3 miljarder. I en första affär köper de 166 nybyggda hyresbostäder i Kalkbrottet, Malmö av Riksbyggen.

Det är de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers som tillsammans med LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom som äger nybildade Bantorget Hyresbostäder.

Inriktningen är nyproducerade hyresbostäder i tillväxtorter. Enligt ett pressmeddelande har bolaget en förvärvskapacitet på mellan 2 och 3 miljarder kronor enligt nuvarande kapitalbas.

– Genom satsningen på Bantorget Hyresbostäder kan LO och förbunden tillsammans bidra till att det byggs fler bostäder samtidigt som vi får en god avkastning för förbundens verksamhet. Vi tackar Riksbyggen för en spännande första affär. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Riksbyggen men också med andra leverantörer av hyresbostadsprojekt i Sverige i syfte att kunna realisera vår affärsplan på ett så framgångsrikt sätt som möjligt, säger Erik Spernaes vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Och nu gör bolaget alltså sitt första förvärv. De köpta bostäderna uppförs av Riksbyggen i samarbete med Veidekke. Bostäderna är fördelade på sex hus i 4 till 5 våningar. Inflyttningen kommer att ske i två etapper under hösten 2017 och våren 2018.

– Vår målsättning är att bygga en långsiktig relation med Bantorget Hyresbostäder både när det gäller att erbjuda attraktiva hyresbostadsprojekt som en konkurrenskraftig fastighetsförvaltning, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Hedman Modée & Partners och Lindahl var varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev