onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

LO köper av Riksbyggen i Hyllie

Publicerad: 26 oktober 2017, 12:06

Bild: Riksbyggen.

Riksbyggen säljer ett bostadsprojekt med 71 hyresrätter i Hyllie, Malmö till fackförbundet LO:s nystartade bolag Bantorget Hyresbostäder.

Ämnen i artikeln:

HyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeLORiksbyggenMalmö

Lägenheterna produceras just nu, med beräknad inflyttning till sommaren 2018. Bostäderna byggs i olika hus, fyra till fem våningar höga och är ritatade av Tengbom arkitekter.

– Malmö blir allt mer en stad med två stadskärnor, centrala Malmö och snabbväxande Hyllie. Hyllie har ett fantastiskt kommunikationsläge med handel, service och arbetsplatser in på knuten. Från Riksbyggens sida är vi stolta över att kunna bidra till den spännande utvecklingen av Hyllie, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom AB och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers.

– Vi är glada att förvärva ytterligare ett projekt av Riksbyggen i Malmö, och att komplettera vår portfölj med ett nytt bostadsprojekt i bra mikroläge med närhet till både kommunikation och handel, säger Erik Spernaes vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Riksbyggen har tidigare sålt 166 hyreslägenheter vid Kalkbrottet i Malmö till Bantorget Hyresbostäder.

Hedman Modée & Partners och Lindahl har varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev