Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

LKAB bygger nytt i Gällivare

Publicerad: 20 december 2009, 23:00

I takt med att gruvbrytningen påverkar samhället i Malmberget ökar behovet av nya bostäder. LKAB har därför beslutat att bygga 200 nya lägenheter de kommande åren.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeLKABGällivare

– Planen är att färdigställa de flesta bostäderna i hela paketet under en femårsperiod för att skapa goda planeringsförutsättningar för alla inblandade, såväl privatpersoner som Gällivare kommun och övriga myndigheter, säger LKABs VD Lars-Eric Aaro. Vi satsar ca 250 miljoner kronor i detta projekt.

Den första etappen startar 2010 på det så kallade Mellanområdet mellan Gällivare och Malmberget, där LKAB redan äger lämplig mark. 20-30 nya lägenheter kommer att uppföras på Bäckåsen och beräknas vara klara första halvåret 2011.

– Gällivare kommun är viktig för oss och vi vill att orten ska fortsätta vara en attraktiv plats att leva, bo och arbeta på. Detta beslut är ett bidrag från LKAB till att skapa både trygghet i närtid och en optimism inför framtiden, säger Anders Furbeck, ansvarig för LKABs del i samhällsomvandlingen.

Beslutet om nyproduktion av lägenheter baseras bland annat på en långsiktig avvecklingsplan 2010-2020 för LKABs bostadsbestånd inom områdena Johannes och Hermelin i västra Malmberget.

Läs också Fastighetsnytts artiklar om gruvdriften i Gällivare:

2009-05-20

Snabbare beslut behövs om gruvsamhället ska ha en framtid

2008-05-12

Expanderande gruvdrift kräver annorlunda markplanering

2008-05-08

Flytta eller evakuera?

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande LKAB, 2009-12-21

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev