lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Lista: Heimstadens värdetapp land för land – kängan till Sverige

Publicerad: 27 april 2023, 17:45

Överst till vänster: Ivar Tollefsen, Heimstadens storägare. Nedan: Ingrid Bonde, ordförande Alecta – Heimstadens näst störste ägare. Lilla bilden: Fredrik Reinfeld, styrelsemedlem Heimstaden AB. Till höger: Fastigheten Momentet 29 på Södermalm som ingick i den portfölj Hemistaden köpte av Akelius för 92 miljarder 2022.

Foto: Heimstaden/Alecta/Wikimedia

Heimstaden gör en jätteförlust i årets första kvartal efter att fastighetsvärden skrivits ned med 13,4 miljarder kronor. I den nya räntemiljön ska även en 200-miljardersskuld hanteras. Storägaren Alecta ser därmed sin investering i snabb takt förlora i värde – och värre kan det bli. Norsk media är inte sena att skicka en passning till Sverige.

Ämnen i artikeln:

AlectaHeimstadenHeimstaden Bostad

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Trots att Heimstaden Bostads hyresintäkter och underliggande resultat ökade under årets första kvartal så gör bolaget en miljardförlust på sista raden. Detta till följd av en nedjusteringar av fastighetsportföljen om

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev