Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

LinköpingsBo flyttas till 2017

Publicerad: 4 februari 2014, 07:35

Bo- och samhällsbyggnadsexpot LinköpingsBo flyttas fram ett år för att kunna öppnas sommaren 2017. Arbetet med att förverkliga planerna på den nya stadsdelen Vallastaden pågår och första byggstart sker i höst enligt plan.


Ämnen i artikeln:

LinköpingVallastaden

– I nära dialog med bolaget och olika intressenter har vi kommit fram till att det är klokt att flytta fram samhällsbyggnadsexpot till 2017. Då får Expobolaget ännu bättre förutsättningar att kunna förverkliga ett riktigt bra samhällsbyggnadsexpo, genom att fler bostäder, verksamheter och annat hinner komma på plats, säger kommunstyrelsens ordförande  Paul Lindvall (M)

Expot fortskrider med utgångspunkt från fastställd detaljplan och antaget förslag i arkitekttävlingen. Ett större antal byggherrar har slutit avtal för att börja bygga den nya stadsdelen Vallastaden, de första i augusti.

– Kommunledningskontoret kommer att ges ett tydligt uppdrag att säkerställa samordning av förvaltningar och kommunala bolag så att ingen otydlighet råder om ansvar och befogenheter. Vi kommer också att tillföra nödvändiga resurser för att säkerställa att det blir ett innovativt och intresseväckande samhällsbyggnadsexpo, säger Paul Lindvall(M).

Tanken på en flytt av datum har vuxit fram i samarbete med intressenterna.

– När vi lagt samtliga planer på varandra så ser vi att vi genom att skjuta fram expot ett år kommer kunna visa besökarna en mer komplett stadsdel. Området kommer helt enkelt vara mer moget att visa på hur ett framtida samhälle kan byggas och det känns bra att så många intressenter och byggherrar uttryckt sitt stöd för flytten säger Linköpingsexpo AB ordförande Muharrem Demirok.

Byggherrar som tecknat avtal för att börja bygga är: Stångåstaden, HSB, Omniplan, Hemgården, Hökerum Bygg, Gotec, Maria Grahn, SEFA, Myresjöhus, Bostaden och Byggfast.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

LinköpingVallastaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News