måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Lindu förvärvar 6 500 kvm logistik utanför Köpenhamn

Publicerad: 7 februari 2023, 09:53

Flygfoto över Avedøre Holme söder om Köpenhamn. Foto: Wikimedia commons

Foto: rayhsinchang

Lindu Ejendomme har förvärvat en 6 500 kvadratmeter stor logistikfastighet söder om Köpenhamn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBrunswick Real Estate

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Lindu Ejendomme, ett danskt fastighetsbolag grundat av Brunswick och Pictet, som förvärvat fastigheten Kanalholmen 37 i Avedøre Holme strax söder om Köpenhamn. Det är en 6 500 kvadratmeter stor logistikfastighet som är fullt uthyrd till Haugen-Gruppen som är en ledande importör och distributör av livsmedelsprodukter i Norden.

Läs också: Proptech svek under energikrisen – nu ökar trycket på branschen

Avedøre Holme är ett av de största industriområdena i Stor-Köpenhamn.

Lindu har i och med detta förvärv byggt upp en portfölj bestående av 13 fastigheter med en total uthyrningsbar yta om 80 000 kvadratmeter.

– Kanalholmen 37 är en attraktiv fastighet som är väl lämpad för last mile-logistik på grund av planlösningen och det utmärkta läget. Den kompletterar vår befintliga portfölj av laste mile-logistik och lätta industrifastigheter perfekt. Teamet och jag ser fram emot att arbeta med hyresgästen och utveckla fastigheten vidare, speciellt med strategiska ESG-initiativ, säger Anthony Romano, Investment Manager på Brunswick Real Estate, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev