Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lantmännen Fastigheter säljer byggrätter i Örebro

Publicerad: 25 augusti 2021, 12:56

Foto: Lantmännen Fastigheter

Lantmännen Fastigheter säljer byggrätter för bostäder i Ormesta, i Örebro kommun, till Asplunds Bygg.


Ämnen i artikeln:

Lantmännen FastigheterÖrebro

Transaktionen avser fastigheten Almby 12:43 i Ormesta. Affären är villkorad av en antagen detaljplan som förväntas vinna laga kraft i slutet av 2021. 

Läs även: Hemsö och Lantmännen bildar bolag

– Vi fram emot att fortsätta med byggnationen av de aktuella fastigheterna. Som lokal aktör känns det extra roligt att tillsammans med Lantmännen vara med att utveckla Örebro, säger Mats Eriksson, vd på Asplunds Bygg, i ett pressmeddelande.

Detaljplanen omfattar en centrumbyggnad med butiker, träningslokaler, vårdcentral, äldreboende, studentbostäder och bostäder. Rena bostäder beräknas uppgå till 55 200 kvadratmeter BTA. 

Utöver detta planeras även en skolfastighet och idrottshall med en byggnadsvolym om 16 875 kvadratmeter BTA. Lantmännen Fastigheter och Hemsö kommer att äga och driva projektet för skolfastigheten via det gemensamma bolaget Lanthem Samhällsfastigheter.

Läs även: Kapitalet flödar till den svenska fastighetsmarknaden 

– Det är väldigt roligt att vi kommit fram till affär efter två år av bra samarbete. Det är en bra uppgörelse för alla inblandade, inte minst för alla framtida Ormestabor, säger Mikael Bernström, regionchef på Lantmännen Fastigheter, i bolagets pressmeddelande

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News