Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lansa växer vidare efter förvärv i Västerås – mot 4 000 lägenheter

Publicerad: 22 augusti 2022, 08:37

Lokala fastighetsägaren Imperia säljer fastigheten Kungsljuset 2 i Gideonsberg, strax norr om centrala Västerås.

Lansa Fastigheter förvärvar fastigheten Kungsljuset 2 i Västerås av Imperia Fastigheter. Lansa har därmed vuxit till att förvalta och utveckla totalt 395 hyreslägenheter i Västerås – och totalt 3 700 i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Lansa FastigheterSvepetLänsförsäkringar

Kungsljuset 2 ligger i området Gideonsberg, strax norr om staden centrum. Fastigheten var från början en skola som genom en genomgripande ombyggnad konverterats till 56 bostäder samt en större lokal med förskola. Den uthyrbara arean uppgår till drygt 4 000 kvadratmeter.

- Kungsljuset är en fin fastighet som vi är glada över att nu få ta över. Lansa är en långsiktig ägare och vi kommer att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över att bo i Kungsljuset, kommenterar Claes Malmkvist, vd Lansa. 

Lansa fastigheter, som ägs av tio bolag inom Länsförsäkringsgruppen, har expanderat kraftigt sedan starten 2016. 

I fjol ökade värdet på fastighetsbeståndet med 52 procent, man finns nu på 13 orter runt om i landet med totalt närmare 3 700 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.

- Vi söker hela tiden efter attraktiva förvärv och projekt i expansiva regionstäder. Hållbarhet och miljö står alltid i fokus och det är viktigt att våra fastigheter lever upp till visionen om att vi ska vara det gröna fastighetsbolaget som bygger trygga hem för stolta hyresgäster, säger Claes Malmkvist.

Överlåtelsen av fastigheten sker den 1 september. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.