Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lansa köper av Serneke i Uppsala

Publicerad: 25 november 2021, 15:27

Foto: Lansa Fastigheter / Serneke

Lansa Fastigheter köper bostadsprojektet Florist i Uppsala av Serneke. I avtalet ingår även en totalentreprenad för 202 hyreslägenheter.


Ämnen i artikeln:

Lansa FastigheterSernekeUppsala

Projekt Florist består av två byggnader med 202 hyresrätter i storlekarna 1-4 rum och kök. Bostadskvarteret ligger i stadsdelen Rosendal i Uppsala och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 

– Detta blir vår första investering i Uppsala och projektet stämmer väl överens med vår affärsidé att utveckla och förvalta hållbara bostäder i regioner med stark tillväxt, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa Fastigheter.

Läs även: LISTA: 18 projekt där hållbara innovationer testas just nu

Försäljningen omfattar även en totalentreprenad för samtliga bostäder. Affären och entreprenaden har ett sammanlagt värde om 462 miljoner kronor. 

– Vi är väldigt glada att vi har överlåtit vårt projekt i Uppsala till en stabil partner som vi även har flera samarbeten med på andra orter i Sverige. Projektet blir ett fint tillskott till området Rosendal och det känns bra att få vara med och bidra till att fler hållbara bostäder byggs i området, säger Alexandra Meijer, affärschef Serneke.

Byggstart beräknas ske under december 2021 och projektet väntas vara färdigställt i mitten av 2024. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.