Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lansa Fastigheter siktar på fördubbling

Publicerad: 22 oktober 2020, 14:39

Lansa Fastigheter har vuxit stadigt sedan starten 2016 och nu siktar bolaget på att fördubbla fastighetsportföljens storlek.


Ämnen i artikeln:

Lansa Fastigheter

Lansas fastighetsportfölj har i dag en volym om 5,5 miljarder kronor och består av förvaltningsfastigheter, pågående förvärv och projekt på regionorter och i kransen till storstäderna runtom i Sverige. Under det senaste året har portföljen expanderat med 1,6 miljarder, främst genom förvärv i Västerås och Öresundsregionen.

Läs även: Lansa Fastigheter köper av Ikano i Kungälv

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att bolagets strategi framåt är att expandera Lansa till 10 miljarder, vilket är en fördubbling av dagens tillgångar.

– Expansionen skall ske genom fortsatta förvärv av förvaltningsfastigheter, pågående projekt och utvecklingsprojekt samt råmark. Vi är även öppna för samarbeten och joint venture för genomförande av projekt, säger vd Claes Malmkvist, i ett pressmeddelande.

Läs även: Lansa bygger 300 lägenheter i Helsingborg

Lansa Fastigheter ägs av åtta bolag inom Länsförsäkringsgruppen.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Lansa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.