lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Lämnar projekt i Stockholms city

Publicerad: 7 juni 2018, 06:57

Foto: AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter säljer tomträtten till Jakob Mindre 5 i Stockholms city till Axfast. Fastigheten köptes 2014 för att utreda möjligheten att skapa bostäder i den tillsammans med ALM Equity.

Ämnen i artikeln:

ALM EquityAMF FastigheterAxfastStockholm

– Vi är mycket nöjda med att Axfast förvärvar Jakob Mindre 5. De är redan fastighetsägare i området samt en långsiktig fastighetsägare som är erkänt duktig på att förädla och förvalta den här typen av kontorsfastigheter, säger Fredrik Ronvall, transaktions- och analyschef på AMF Fastigheter.

Fastigheten har adress Jakobs Torg 3 med närhet till Kungsträdgården och har sedan 1920-talet använts som kontor. Den har en uthyrningsbar area om cirka 2000 kvadratmeter. I och med försäljningen avbryts detaljplaneprocessen för omvandling till bostäder.

– Projektet Jakob Mindre 5 var relativt litet men med ett speciellt läge bara ett stenkast från Kungliga Operan i Stockholm. Det har sannolikt bidragit till att projektet, när marknadsförutsättningarna för bostäder förändrats, har attraherat intressenter med en annan inriktning än ALM Equity. Affären understryker vikten av att ha en organisation som är flexibel men också att arbeta med projekt som har en flexibel användning, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity AB.

Frånträde sker 15 juni.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev