Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lämnar projekt i Stockholms city

Publicerad: 7 juni 2018, 06:57

Foto: AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter säljer tomträtten till Jakob Mindre 5 i Stockholms city till Axfast. Fastigheten köptes 2014 för att utreda möjligheten att skapa bostäder i den tillsammans med ALM Equity.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityStockholmAxfastAMF Fastigheter

– Vi är mycket nöjda med att Axfast förvärvar Jakob Mindre 5. De är redan fastighetsägare i området samt en långsiktig fastighetsägare som är erkänt duktig på att förädla och förvalta den här typen av kontorsfastigheter, säger Fredrik Ronvall, transaktions- och analyschef på AMF Fastigheter.

Fastigheten har adress Jakobs Torg 3 med närhet till Kungsträdgården och har sedan 1920-talet använts som kontor. Den har en uthyrningsbar area om cirka 2000 kvadratmeter. I och med försäljningen avbryts detaljplaneprocessen för omvandling till bostäder.

– Projektet Jakob Mindre 5 var relativt litet men med ett speciellt läge bara ett stenkast från Kungliga Operan i Stockholm. Det har sannolikt bidragit till att projektet, när marknadsförutsättningarna för bostäder förändrats, har attraherat intressenter med en annan inriktning än ALM Equity. Affären understryker vikten av att ha en organisation som är flexibel men också att arbeta med projekt som har en flexibel användning, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity AB.

Frånträde sker 15 juni.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.