onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Kyrkan säljer fastighet i Vasastan till Olov Lindgren

Publicerad: 25 maj 2023, 12:16

Geten 21 på Frejgatan i centrala Stockholm.

Foto: Olov Lindgren

Olov Lindgren har förvärvat en bostads- och kontorsfastighet i Vasastan i centrala Stockholm av S:t Johannes församling. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetOlov LindgrenStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I drygt 110 års tid har S:t Johannes församling ägt fastigheten Geten 21 på Frejgatan 31 i Vasastan i centrala Stockholm. Den innehåller lägenheter och kontor fördelade på fem våningar plus två våningar i gårdshuset.

Nu har kyrkan sålt fastigheten till Olov Lindgren som i ett pressmeddelande skriver att man planerar att vara en "minst lika långsiktig ägare". S:t Johannes församling är hyresgäst i huset och fortsätter att vara detta även efter att den nye ägaren tillträtt fastigheten den 1 juni. Församlingens rådgivare i samband med försäljningen var Fredegårds Fastighetsbyrå.

Läs också: Transaktionsmarknaden – "Opportunister flockas runt svenska fastigheter"

Pengarna som försäljningen av fastigheten inbringar kommer församlingen att använda till renovering av det svårt gravrostskadade kyrktornet på Johannes kyrka. Tidigare har kyrkan varit avstängd på grund av akut rasrisk men den 1 juni öppnar den igen för allmänheten i begränsad omfattning. Renoveringen sätter igång under hösten.

– Ett av stadens anrika kyrktorn är i behov av upprustning och genom att vi förvärvar fastigheten Geten 21 kan renoveringen genomföras. Det känns fint att Olov Lindgren är med och bidrar till bevarandet av Stockholms skyline, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren, i en kommentar.

Geten 21 byggdes 1901 efter ritningar av arkitekten Ernst Haegglund som bland annat har Cirkus på Djurgården på sin meritlista.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev