Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kvalitena förvärvar 30 procent av Kuststaden

Publicerad: 9 november 2015, 08:18

Kvalitena har förvärvat 30 procent av aktierna i Kuststaden Fastigheter. Bolaget äger 72 fastigheter i Oskarshamn, Visby och Västervik med en total uthyrningsbar yta om 101 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Kvalitena fastigheter

En majoritet av fastigheterna är bostadsfastigheter, totalt 977 stycken. De motsvarar 63 procent av ytan. Övriga ägare i bolaget är Investment AB Spiltan, samt Patrick Johansson och Magnus Klintheim.

“Nordier Initierade affären i början av 2015 och hade som uppdrag att hitta en samarbetspartner som kunde hjälpa kuststaden att fortsätta sin expansion längs med östkusten i Södra Sverige” skriver Kvaliterna i ett pressmeddelande.

– Fastigheterna uppvisar stabil och trygg löpande avkastning, driven av en hög efterfrågan på lokaler och bostäder i områdena, säger Knut Pousette, vd på Kvalitena.

Kvalitena har under året blivit storägare i flera bolag. De är majoritetsägare i D. Carnegie, Real Holding, Agora och Stendörren.

Redaktionen

Källa: Kvalitena

Ämnen i artikeln:

Kvalitena fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.