Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kungsledens vd och CFO köper optioner

Publicerad: 14 september 2017, 19:27

Anders Kvist.

Foto: Kungsleden.

Kungsledens två stora privata aktieägare, Gösta Welandson och Olle Florén, har utfärdat köpoptioner på bolagets aktie till dess ledningsgrupp. Syftet med optionerna är att skapa tydliga och direkta incitament.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsledens två stora privata aktieägare, Gösta Welandson och Olle Florén, har utfärdat köpoptioner på bolagets aktie till dess ledningsgrupp. Syftet med optionerna är att skapa tydliga och direkta incitament för Kungsledens vd och övriga ledningsgrupp att skapa värde för alla aktieägare, som det heter i ett pressmeddelande.

Gösta Welandson har utfärdat 75 procent av de 280 000 optionerna och Olle Florén resterande 25 procent. Optionerna löper till 13 september 2020 och deras lösenpris är 60 kronor.

Kungsledens vd Biljana Pehrsson har köpt 100 000 optioner och CFO:n Anders Kvist har köpt 85 000. Resterande 95 000 optioner fördelas på sex personer enligt pressmeddelandet.

Optionerna har Pehrsson och Kvist köpt för 2,62 kronor styck, enligt Finansinspektionens insynsregister.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.