Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Kungsleden säljer mark till Peab

Publicerad: 22 Oktober 2012, 11:58

Kungsleden AB säljer tomtmark i Västerås för en köpeskilling om cirka 28 miljoner kronor. Köpare är Peab som ska bygga 160 nya bostads- och hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterPeab

Fastigheten ingår i Västeråsportföljen som Kungsleden köpte 2011 och omfattar en markyta om cirka 12 000 kvadratmeter där det sedan ett par år tillbaka har pågått en detaljplanering för bostäder. Den nya detaljplanen har nu vunnit laga kraft och medger en exploatering om drygt 30 000 kvadratmeter för bostäder av vilka hälften avser Kungsledens fastighet.

Peab har köpt tomtmarken och tillträder omgående. Peab planerar 160 nya bostads- och hyresrätter och bebyggelsen blir en del av totalt 300 lägenheter som ska bilda en ny stadsdel strax intill Kopparlunden.

Merparten av bostäderna blir bostadsrätter men först ut är två hus med hyresrätter.  Den första byggstarten beräknas ske efter årsskiftet och den första inflyttningen under våren 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden, Peab

Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterPeab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.