Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Kungsleden säljer för knapp miljard

Publicerad: 15 Augusti 2012, 10:51

En av fastigheterna som Hemsö tar över i Härnösand är Inspektorn 11, en skolfastighet på 24 087 kvadratmeter.

Kungsleden AB säljer 38 publika fastigheter till Hemsö för en total köpeskilling om 912 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Tredje AP-fondenKungsleden FastigheterHemsö Fastigheter

Kungsleden AB säljer 38 publika fastigheter till Hemsö för en total köpeskilling om 912 miljoner kronor. Transaktionen planerades när Hemsö Fastighets AB bildades och överlåtelsen är avtalad i den ursprungliga uppgörelsen mellan Hemsös ägare Kungsleden och Tredje AP-fonden.

I och med att överlåtelsen till Hemsö nu sker har Kungsleden i princip inte några direktägande publika fastigheter kvar utan dessa ägs via delarägarskapet i Hemsö.

– Vi fullföljer nu affären med Hemsö och säljer våra resterande publika fastigheter. Förutom den positiva resultateffekten ökar försäljningen vår soliditet med 2 procent, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

Fastigheterna ligger i Härnösand och rymmer bland annat verksamhet för äldreboende, vård och skola. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 143 000 kvadratmeter. Tillträde sker den 15 augusti 2012.

– I sak innebär transaktionen ingen skillnad för oss eller för våra hyresgäster i Härnösand. Däremot är det så klart glädjande att transaktionen nu är färdigställd och att beståndet övergår i vår ägo, säger Hemsös vd, Per Berggren, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden, Hemsö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.