Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kungsleden säljer för halv miljard

Publicerad: 31 mars 2014, 11:45

Visborg 1:15

Kungsleden fortsätter renodlingen av fastighetsbeståndet och avyttrar fastigheterna Storseglet 3 i Stockholm och Visborg 1:15 i Visby för en total köpeskilling om 506 miljoner kronor. Köpare av Storseglet 3 är NCC Boende AB och Vacse AB förvärvar fastigheten Visborg 1:15.


Ämnen i artikeln:

DTZVacseNCCKungsleden FastigheterVisby

Fastigheten Storseglet 3 säljs för 110 miljoner. Fastigheten förvärvades hösten 2013 från GE Real Estate och ligger i Gröndal vid Mälaren i Stockholm och omfattar 6 000 kvadratmeter tomställd kontorsbyggnad. En ny detaljplan för fastigheten är beslutad som omfattar bostadsbyggrätter på omkring 11 000 kvadratmeter BTA. Frånträde sker när detaljplanen är klar.

Fastigheten Visborg 1:15 säljs för 396 miljoner kronor. Fastigheten förvärvades i februari 2013 från Hemsö Fastighets AB. Fastigheten ligger i utkanten av Visby och hyrs i sin helhet av Region Gotland och omfattar 17 900 kvadratmeter verksamhetsyta. Frånträde sker i april 2014.

DTZ var rådgivare till Kungsleden i försäljningen på Gotland och Pangea Property Partners har varit Vacses rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.