Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kungsleden säljer 18 fastigheter

Publicerad: 13 juni 2017, 07:10

Foto: Staffanstorp Borggård 1:357

Kungsleden säljer 18 industri- och lagerfastigheter i 13 kommuner till den europeiska fastighetsfonden Kildare Partners för 882 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden säljer 18 industri- och lagerfastigheter i 13 kommuner till den europeiska fastighetsfonden Kildare Partners för 882 miljoner kronor.

Det innebär att bolagets målsättning om att sälja icke-strategiska fastigheter för två miljarder kronor under 2016–2017 därmed är uppnått. Genom transaktionen koncentreras Kungsledens fastighetsbestånd till 19 kommuner, utöver de prioriterade marknaderna Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.

De sålda fastigheterna har en uthyrningsbar yta om drygt 277 000 kvadratmeter och ett hyresvärde på 110 miljoner kronor.

– Genom den här försäljningen är omstruktureringen av fastighetsbeståndet slutförd. Nu fokuserar vi på att investera i kärnportföljen av våra förvaltnings- och projektfastigheter, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Frånträde äger rum i juli 2017 och medför därmed bortfall av driftnetto för halva år 2017.

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.