Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Kungsleden reserverar 1,6 miljarder

Publicerad: 11 Juni 2014, 05:10

Kungsleden har valt att reservera 1,64 miljarder kronor mot bakgrund av de skattedomar man erhöll från Kammarrätten 1 april. Vidare har man ansökt om prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen på grund av domarna men beviljas det inte så vinner de erhållna domarna laga kraft vilket gör att risken att man förlorar målen nu bedöms överstiga 50 procent.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

I ett samtal med Fastighetsnytt säger Anders Kvist, vice vd och CFO för Kungsleden, att man inte tidigare har gjort reservationer på grund av dessa mål.

Reservationen kommer att ske i bokslutet för andra kvartalet och beräknas ge en likviditetsbelastning om cirka 1 475 miljoner kronor.

”Huvuddelen av skattekravet inbetalades i maj och resterande belopp bedöms behöva betalas under de närmaste månaderna. Skatteinbetalningarna finansieras genom att Kungsleden utnyttjar delar av den likviditetsreserv som byggts upp för skatteriskerna, bestående av kassa och outnyttjade krediter. Denna likviditetsberedskap uppgick per 31 mars 2014 till 2 940 miljoner kronor,” skriver Kungsleden i ett meddelande till marknaden.

Utifrån delårsrapporten för första kvartalet kommer reservationen pro forma att minska Kungsledens egna kapital till 7 miljarder och räntebärande skulder beräknas öka till 12,9 miljarder kronor. Det innebär att soliditet sjunker till 32 procent och skuldsättningsgraden ökar till 61,6 procent.

Meddelandet hade ingen större omedelbar påverkan på Kungsledens aktiekurs på börsen i den inledande handeln. I de tjugo första avsluten handlades aktien på samma nivå som vid börsstängningen på tisdagen men vid klockan 10:45 på förmiddagen hade aktien fallit med 2,29 procent.

Bestrider nya domar

Samtidigt meddelar Kungsleden att man bestrider de domar som erhölls från Förvaltningsdomstolen på tisdagen och avser att överklaga dem till Kammarrätten. Någon reservation av kapital görs inte på grund av dessa domar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.