Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kungsleden köper för 2 miljarder i Kista

Publicerad: 3 december 2014, 08:57

Kungsleden AB förvärvar Kista One samt ytterligare tre kontorsfastigheter i Kista Science City av Areim. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor och tillträde äger rum under första kvartalet 2015.


Ämnen i artikeln:

AreimKistaKungsleden Fastigheter

Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 73 000 kvadratmeter. Kungsleden äger sedan tidigare tre fastigheter i Kista som tillsammans med dessa fyra fastigheter gör Kungsleden till den tredje största fastighetsägaren inom kontor i Kista med en total area på nästan 100 000 kvadratmeter.

– Kungsleden har ambitiösa tillväxtplaner och det här förvärvet ligger helt i linje med vår plan att stärka portföljen med hållbara fastigheter av hög kvalitet och i rätt lägen. Kista Science City är en av Stockholms mest intressanta och etablerade kontorsmarknader och vi har länge velat stärka vår närvaro här”, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Tillträde kommer att äga rum under första kvartalet 2015.

– Kistaportföljen, som ägs av Areim Fond I, är sedan en tid färdigutvecklad och klar för försäljning i enlighet med vår strategi. Kista är en stark delmarknad som vi tror på och vi ser gärna nya förvärv för Areims del i Kista i framtiden, säger Therese Rattik, vd på Areim.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.