torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Kungsleden kan komma att sälja Nordic Modular

Publicerad: 29 augusti 2012, 12:23

Thomas Erséus

Kungsledens vd Thomas Erséus öppnar för avyttrandet av bolagets helägda dotterbolag Nordic Modular.

Ämnen i artikeln:

Thomas Erséus

Kungsledens vd Thomas Erséus öppnar för avyttrandet av bolagets helägda dotterbolag Nordic Modular. I en intervju som publiceras i det kommande numret av Fastighetsnytt berättar han att när Kungsleden förvärvade Nordic Modular i januari 2007 var det populärt med diversifiering och skapandet av nya plattformar för tillväxt.

– Idag är tonläget i marknaden ett annat. Man ska konsolidera och fokusera på kärnverksamhet och det lyssnar vi också på och tar till oss. Nordic Modular har haft en fin utveckling och varit stabilt lönsamt trots de två stora svängningar vi har upplevt i konjunkturen de senaste fem åren. På sikt är det ett bolag som kanske ska leva någon annan stans än i vår verksamhet, säger Thomas Erséus.

Kungsleden har som sagt ägt Nordic Modular i drygt fem år och under den tiden har dotterbolaget avkastat mer än 20 procent på eget kapital. Bolaget har enligt Thomas Erséus ett väldigt starkt kassaflöde.

– På ett vis har den investeringen varit en utav våra bättre, säger Thomas Erséus.

Nordic Modular hade vid årsskiftet samlade tillgångar på 638 miljoner kronor varav eget kapital var 132 miljoner. Bolaget gjorde en vinst på 55 miljoner kronor under 2011.

Läs hela intervjun med Thomas Erséus i Fastighetsnytt nr. 4/2012 som utkommer den 14 september.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev