Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kungsleden fullföljer köp av GE bestånd

Publicerad: 21 oktober 2013, 11:12

Kungsleden har meddelat att man kommer slutföra köpet av GE Real Estates svenska portfölj om 84 kommersiella fastigheter i enlighet med den avsiktsförklaring som undertecknades i augusti. Köpeskillingen uppgår till 5,5 miljarder kronor och Kungsleden kommer att tillträda fastigheterna före årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

GE Capital Real EstateKungsleden FastigheterLeimdörfer

Beståndet motsvarar en total uthyrningsbar yta om 567 000 kvadratmeter och består huvudsakligen av kontorsfastigheter i Stockholm och Göteborg. Förvärvet innebär att 50 procent av Kungsledens fastighetsbestånd kommer att vara beläget i de tre storstäderna och andelen kontor ökar till 50 procent.

”Fastighetsportföljen passar mycket väl in i vårt befintliga bestånd och med Kungsledens nya strategi som fokuserar på kommersiella fastigheter av god kvalitet i attraktiva lägen i tillväxtregioner”, skriver Kungsledens vd Biljana  Pehrsson bland annat i en kommentar.

Leimdörfer har varit rådgivare åt GE Real Estate.

Sverrir Thór

Källa: Börsmeddelande från Kungsleden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.