lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köpt för 3 miljarder i Berlin

Publicerad: 24 september 2015, 02:53

Berlin. Bild: Wikipedia

Det privatägda svenska fastighetsbolaget Apeiron har i en joint venture, tillsammans med en global statlig kapitalförvaltningsfond förvärvat tre bostadsportföljer om sammanlagt cirka 900 lägenheter i Tysklands huvudstad Berlin.

Ämnen i artikeln:

Berlin

Det privatägda svenska fastighetsbolaget Apeiron har i en joint venture, tillsammans med en global statlig kapitalförvaltningsfond förvärvat tre bostadsportföljer om sammanlagt cirka 900 lägenheter i Tysklands huvudstad Berlin. Köpeskillingen ligger på 100 miljoner euro, motsvarande 933 miljoner kronor.

Joint venture-konstellationen gjorde sina första investeringar under 2014 och totalt äger man nu omkring 2 600 lägenheter i Berlin till ett värde av 300 miljoner euro, motsvarande 2,8 miljarder kronor.

Apeiron grundades av vd Jacob Cronstedt och ordförande Rickard Backlund, som även är ordförande i de börsnoterade fastighetsbolagen NP3 Fastigheter och Amasten. Bolaget har verksamhet i Norden, Tyskland och Storbritannien och kontor i Stockholm, Berlin och London.

Jacob Cronstedt berättar för Fastighetsnytt att Apeirons i sin affärsmodell arbetar för att skapa specialiserade strategier i samarbete med andra investerare och att genomföra dem genom joint venture-ägda fastighetsbolag. Investeringarna Berlin är ett led i den strategin och inom ramen för befintliga partnerskap med institutionella investerare räknar Apeiron nu med att investera ytterligare 700 miljoner euro i bostäder i Berlin och i andra tyska städer, däribland Düsseldorf och Hamburg, under den kommande treårsperioden.

Vd Jacob Cronstedt säger i samtal med Fastighetsnytt att Apeiron i samarbete med en kapitalstark investeringsfond har gjort betydande framsteg i Berlin på ett år. Något som ger möjlighet till trygg och stabil avkastning.

– Det finns en strukturell obalans mellan utbud och efterfrågan på bostäder och staden är en av Europas starkaste tillväxtmarknader. Apeiron går nu vidare i Berlin och övriga Tyskland med institutionella partners med siktet inställt på ett bestånd om 1 miljard euro, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev