Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köprekommenderar Victoria Park

Publicerad: 5 mars 2018, 21:22

Peter Strand.

Foto: Victoria Park.

Veckans aktie hos Dagens industri är bostadsbolaget Victoria Park som tidningens analytiker Magnus Dagel köprekommenderar.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Veckans aktie hos Dagens industri är bostadsbolaget Victoria Park som tidningens analytiker Magnus Dagel köprekommenderar. Han inleder sin analys med att konstatera att trots stora aktieuppgångar senaste åren så talar mycket för att resan kommer att fortsätta, och att den fortfarande är i sina tidiga stadier.

Dagel ger ingen riktkurs för aktien men skriver att köper man den idag och tittar igen om ett år så är sannolikheten hög att den kommer att stå klart högre än idag.

”Victoria Park har satt tvivlarna på plats. Fem år senare har många fler förvärv genomförts, 3.827 lägenheter renoverats och många fastigheter rustats upp. Det har lett till att substansvärdet har ökat från 4,65 kronor per aktie i bokslutet för 2012 till 29,65 kronor i senaste bokslutet. Aktien har ökat lika mycket. De två senaste åren är det ett och samma fastighetsbolag på Stockholmsbörsen som ökat substansvärdet mest – Victoria Park. […] Efter de senaste årens resa hade vem som helst blivit sugen på att sälja och ta hem vinsten men troligen finns det betydligt mer att hämta i aktien de kommande åren. Endast 28 procent av beståndet har renoverats, förvärvsmöjligheterna är goda och efterfrågan på hyresrätter har aldrig varit större,” skriver han vidare.

Victoria Parks B-aktie steg med 3,68 procent i måndagens handel och volymerna var stora, sammanlagt 867 000 aktier bytte ägare.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.