Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Köper ut Balder från Amasten

Publicerad: 7 Juni 2016, 04:37

Ulf Nilsson ringer in börshandeln när D. Carnegie börsintroducerades.

Foto: Stig-Göran Nilsson.

D. Carnegie & Co. har köpt 10 miljoner stamaktier i Amasten, motsvarande 6,7 procent av kapitalet i bolaget. Säljare är fastighetsbolaget Balder som i och med försäljningen inte har några aktier kvar i Amasten. Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie och sedan tidigare styrelseledamot i Amasten, kommenterar förvärvet med att man tror på Amastens strategi


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterAmasten FastigheterHembla

D. Carnegie & Co. har köpt 10 miljoner stamaktier i Amasten, motsvarande 6,7 procent av kapitalet i bolaget. Säljare är fastighetsbolaget Balder som i och med försäljningen inte har några aktier kvar i Amasten.

Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie och sedan tidigare styrelseledamot i Amasten, kommenterar förvärvet med att man tror på Amastens strategi med en nisch mot bostäder på mellanstora orter i direkt anslutning till residens- och universitetsstäder.

– Den konkurrerar inte heller med D. Carnegies befintliga fastighetsinnehav med fokus på bostäder i och på pendlingsavstånd till Stockholm. 90 procent av Amastens bestånd ligger däremot inom en timmes radie från universitets- och högskolestäder, skriver han i ett pressmeddelande.

Amastens stängningskurs på fredagen uppgick till 3,31 kronor per aktie och givet att Balder har sålt till den kursen eller någonstans i det häradet hamnar D. Carnegies investering på 30-35 miljoner kronor.

Sedan tidigare äger D. Carnegies huvudägare Kvalitena indirekt aktier i Amasten. Kvalitena äger 49 procent i Amastens huvudägare Sterner Stenhus AB som i sin tur äger 16,6 procent i Amasten. Kvalitena kontrollerar 40,49 procent av rösterna i D. Carnegie.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.