måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper tung kontorspjäs ovan Klaratunneln i Stockholm

Publicerad: 22 februari 2023, 06:16

Elefanten 17 ligger ovan Klaratunneln. Ett stenkast från Sheraton Hotel och Tegelbacken i centrala Stockholm.

Nordea Liv & Pension förvärvar, via Deas asset management, kontorsfastigheten Elefanten 17 ovan Klarafaret i Stockholms innerstad. Säljare är Catella Real Estate AG på uppdrag av fonden Sarasin Sustainable Properties – European Cities.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordeaStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Nordea Liv & Pensions rådgivare har varit Setterwalls, KPMG och WSP. Catella Real Estate AG:s rådgivare har varit Catella Corporate Finance, Landahl och EY.

Byggnaden uppfördes 2002 och omfattar cirka 4 700 kvadratmeter uthyrbar area, fördelat på sex kontorshyresgäster.

2012 förvärvade Catella fastigheten för 304 miljoner kronor av den tyska fondförvaltaren IVG Funds. Det motsvarar ett pris om 64 000 kronor per kvadratmeter.

Fastighetsvärdet har sedan dess mer än fördubblats, och ligger i dag på runt 140 000 kr/kvm enligt bedömare som Fastighetsnytt har talat med.

Foto: Google maps

– Vi är glada över att förvärva en modern och välskött kontorsfastighet i Stockholm CBD. Fastigheten passar väl in i portföljen och vi ser fram emot arbetet att ytterligare förbättra fastighetens miljömässiga prestanda, säger Karin Barkvall, fund manager, Deas asset management, i ett pressmeddelande.

Jaime Sarrà, senior investment manager, Catella, tillägger:
– Vi är stolta över försäljningen av Elefanten 17 i Stockholm. Catella har kunnat realisera en betydande hyrestillväxt på marknaden och yield compression under de senaste 10 åren.

Sarrà menar vidare att Sverige har visat sig återigen vara en av de mest stabila fastighetsmarknaderna i Europa, även i nuvarande turbulenta tider.

– Vi kommer att fortsätta bevaka den svenska marknaden för nyförvärv, särskilt inom logistiksektorn."

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev