Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper SPG:s projekt i centrala Stockholm

Publicerad: 15 februari 2017, 12:02

Kadetten 29 enligt Stockholms stads planförslag. Bild: Stockholm stad.

Fridhem och Patriam har via ett gemensamägt bolag köpt fastigheten Kadetten 29 i centrala Stockholm. Säljare är Scandinavian Property Group, som förberett fastigheten för att göras om till 90 bostäder.

Ämnen i artikeln:

PatriamScandinavian Property Group

Fridhem Fastighetsutveckling och Patriam har via ett gemensamägt bolag köpt fastigheten Kadetten 29 i centrala Stockholm. Säljare är Scandinavian Property Group, som förberett fastigheten för att göras om till 90 bostäder.

SPG köpte fastigheten i 2014. I maj förra året beslutade stadsbyggnadsnämnden att påbörja planarbetet för att göra om fastigheten till bostäder. Sedan dess har SPG evakuerat majoriteten av hyresgästerna.

– Fastigheten har sedan vi förvärvade den förberetts för att möjliggöra en konvertering av fastigheten till bostäder genom rivning och nyproduktion, säger Carl Zetterqvist, projektansvarig på SPG.

Fastigheten ligger vid S:t Eriksplan i centrala Stockholm. För Patriams och Fridhems del finansieras affären delvis genom en emission av preferensaktier om 223 miljoner kronor.

Genom emissionen möjliggör vi denna mycket intressanta affär och öppnar en ny finansieringskälla för Fridhem. Vi är mycket glada över det stora förtroende investerarna har visat oss, säger Jens Rastad, vd på Fridhem.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev