Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper Solna Port för 2 miljarder

Publicerad: 6 december 2018, 15:37

Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Foto: Vincent Palma.

FastPartner har kommit överens med Areim om att förvärva fastigheten Brahelund 2 i Solna, även känd som Solna Port, för närmare 2 miljarder kronor. Fastigheten har en yta om 41 000 kvadratmeter LOA och en årlig hyresintäkt om 123 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

AreimSolna PortFastPartner FastigheterNordanö

FastPartner har kommit överens med Areim om att förvärva fastigheten Brahelund 2 i Solna, även känd som Solna Port, för närmare 2 miljarder kronor. Fastigheten har en yta om 41 000 kvadratmeter LOA och en årlig hyresintäkt om 123 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 1 953 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande från FastPartner, ligger fastigheten strategiskt vid E4 med goda förbindelser till både Stockholm och Arlanda. Den inrymmer huvudsakligen kontor men även annan verksamhet såsom restaurang och gym. Fastigheten är hållbarhetscertifierad enligt Breeam In Use och delvis finansierad med en grön obligation.

– Fastpartner förstärker inte bara sin position som fastighetsaktör i Solna utan förvärvar även en fastighet av hög kvalitet med en stark helhetslösning för hyresgästerna. Det ger Fastpartner en produkt för framtiden som kan möta efterfrågan från hyresgäster som letar efter ett alternativ till Stockholms innerstad. Fastpartner har fokus på förvärv och nybyggnation av fastigheter med hög miljöklassificering, säger Sven-Olof Johansson, VD på Fastpartner, i en kommentar.

Nordanö agerade rådgivare till Areim i transaktionen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.