Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper Skanskas huvudkontor för 1 miljard

Publicerad: 8 maj 2014, 04:46

Skanska säljer ena delen av kontorsprojektet Entré Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm till Invesco Real Estate för cirka 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

Scius PartnersInvescoSkanska

Fastigheten förvärvades 2008 och en ny detaljplan för både kontor och bostäder arbetades fram. Kontorsprojektet Entré Lindhagen är uppdelat i två kontorsfastigheter. Projektet färdigställdes i början av året och är uthyrt till Nordea, Ballbreaker och Skanska. Den del som nu säljs har en uthyrningsbar yta om 20 500 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Skanska och utgör företagets nya huvudkontor.

– Vi är väldigt glada över förvärvet av Skanskas nya huvudkontor. Detta är nu det sjunde förvärvet som vi har genomfört tillsammans med Invesco Real Estate och vi avser att göra ytterligare förvärv i Sverige under 2014, säger Joen Siggelin från Scius Partners, som är Invesco Real Estates samarbetspartner i Norden sedan 2007.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News