fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper samhällsfastigheter för 1,1 miljarder

Publicerad: 1 juli 2019, 07:00

Bild: Riksbanken

Offentliga Hus, som ägs till hälften av Fastator, förvärvar samhällsfastigheter för 1,1 miljarder.

Ämnen i artikeln:

FastatorOffentliga Hus

Offentliga Hus, som ägs till hälften av Fastator, förvärvar samhällsfastigheter för 1,1 miljarder.

Totalt rör det sig om sex fastigheter i ett antal separata transaktioner. Fastigheterna ligger i Mälardalen, Dalarna och Småland.

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare ett antal mycket intressanta förvärv. Offentliga Hus fortsätter på sin tillväxtresa, samtidigt som bolaget stärker sin position som partner till samhällssektorn, kommenterar Lars Holm, VD på Offentliga Hus.

Fastigheterna omfattar totalt 61 000 kvadratmeter. Framför allt är det kommuner eller regioner som är hyresgäster. Hyresintäkterna uppgår till cirka 74 miljoner kronor årligen.

Samtidigt köper Fastator själva fastigheter i Stor-Stockholm för 200 miljoner kronor. De utgörs av en kombination av kassaflödes- och utvecklingsfastigheter.

Merparten av förvärven avses tillträdas under det fjärde kvartalet 2019. Förvärven avses finansieras med eget kapital och banklån.

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare ett antal mycket intressanta förvärv. Offentliga Hus fortsätter på sin tillväxtresa, samtidigt som bolaget stärker sin position som partner till samhällssektorn, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev