Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Köper resterande del av CORHEI i förtid

Publicerad: 8 mars 2016, 15:10

Castellums dotterbolag Corallen har köpt upp resterande 50 procent av CORHEI Fastighets AB som man ägde som joint venture tillsammans med Heimstaden.


Ämnen i artikeln:

CastellumHeimstadenHenry Ståhl

Castellums dotterbolag Corallen har köpt upp resterande 50 procent av CORHEI Fastighets AB som man ägde som joint venture tillsammans med Heimstaden. CORHEI hette tidigare Henry Ståhl Fastigheter och underliggande förvärvat fastighetsvärde uppgår till närmare 2,1 miljarder kronor. Aktierna betalar man 555 miljoner kronor för.

Castellum, via Corallen, köpte i april hälften av Henry Ståhl från Heimstaden och det gemensamma dotterbolaget CORHEI bildades. Samtidigt tecknade man ett optionsavtal som möjliggjorde för Castellum att tidigast den 29 november 2016 köpa ut Heimstaden ur det gemensamma bolaget. Det köp man på tisdagen kommunicerat är alltså åtta månader tidigare än planerat.

Totalt består CORHEI av 111 480 kvadratmeter kontor och logistik i Norrköping samt 51 024 kvadratmeter kontor i Linköping. Det rör sig om 13 fastigheter i Norrköping (tolv kontor och en logistik) och nio fastigheter i Linköping.

Fastigheterna är uthyrda till 84 procent och den genomsnittliga avtalstiden är 4,1 år. På helårsbasis beräknar man att hyresintäkterna för 2016 uppgår till 159 miljoner kronor och de största hyresgästerna är Sectra, Brandel Invest och Förvaltning, Swedbank och Kunskapsskolan.

Investeringen finansierias med långfristiga outnyttjade krediter.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.