Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper omtalad fastighet på Kungsholmen för 75 miljoner

Publicerad: 19 oktober 2022, 13:28

Lärarförbundet säljer Fågelbärsträdet 12 – fastigheten har erhållit rivningslov och köparen planerar bostadsrätter i premiumklassen på platsen.

Patriam förvärvar fastigheten Fågelbärsträdet 12 på John Ericssonsgatan 4 – invid Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Detaljplanen medger en utveckling av en ny bostadsbyggnad och rivningslov är erhållet för den befintliga och uttjänta byggnaden.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 75 miljoner. Säljer gör Lärarförbundet.

Roschier var köparens rådgivare. Tango säljarens.

Projektet ligger på Kungsholmen på Norr Mälarstrand med Riddarfjärden runt husknuten. Det är ett av Stockholms innerstads mest eftertraktade lägen för bostäder.

– Det händer inte ofta att en sådan här möjlighet ges på nedre Kungsholmen och förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla premiumbostäder på attraktiva platser i Stockholm, kommenterar Andreas Holmberg, vd på Patriam.

Läs mer: Betalar 75 miljoner för rivningskåken på Kungsholmen – planerar lyxhus på platsen

– Tillträdet sker först i början av 2024, vilket ger oss god tid att med omsorg arbeta fram ett bygglov för den nya bostadsbyggnaden som ska berika platsen med nytt liv, fortsätter Holmberg.

Avsikten med projektet är att skapa tidlös och progressiv arkitektur tillsammans med marknadens främsta arkitekter, uppger Patriam. .

– Här kan vi utveckla en Patriambostad som hör hemma i området invid Norr Mälarstrand på Kungsholmen, med genomtänkt funktionalitet, hållbara och kvalitativa materialval och med tidlös arkitektur, kommenterar Fredrik Andren, utvecklingschef på Patriam.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev