Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper mark i Flemingsberg för 60 miljoner

Publicerad: 4 juli 2019, 08:37

Christian Hermelin.

Foto: Fabege.

Fabege har köpt en obebyggd utvecklingsfastighet från Skanska i Flemingsberg.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterFlemingsbergStockholm South Business DistrictSkanska

Fabege har köpt en obebygd utvecklingsfastighet från Skanska i Flemingsberg. Tomten är en del av fastigheten Generatorn 2 och kommer enligt ett pressmeddelande från Fabege att utvecklas för kommersiellt ändamål.

Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner kronor och tillträde sker efter att detaljplan och fastighetsreglering vunnit laga kraft.

– Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva marken från Skanska.Genom förvärvet får vi en möjlighet att snabbare komma igång med utvecklingen av Flemingsberg vilket är mycket glädjande. Vi ser också fram emot ett fortsatt gott samarbete med Huddinge kommun och med våra grannar i området säger Christian Hermelin, vd för Fabege, i en kommentar.

Förvärvet är en del i Fabeges satsning på en ny stadsdel i Flemingsberg, Stockholm South Business District, där man planerar för ett internationellt affärsdistrikt med cirka 50 000 arbetsplatser. Tidigare har man köpt fastigheter för 750 miljoner kronor i området.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.