lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper kulturhistorisk byggnad för 700 miljoner i Hammarby Sjöstad

Publicerad: 8 juli 2022, 10:32

Folksamgruppen köper den gamla ombyggda glasfabriken – i dag kontor med Södermalms stadsdelsförvaltning som hyresgäst. ”I tider av marknadsoro känns det bra att kunna förvärva ett stabilt förvaltningsobjekt, säger Folksams fastighetsdirektör Lars Johnsson.

Folksamgruppen förvärvar, genom Folksam Liv, tomträtten Påsen 7 i Stockholm av Svenska Hus för 705 miljoner kronor. Den uthyrbara arean är drygt 7 500 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

Hammarby sjöstadSvepetFolksam

R


”Förvärvet är en del i Folksamgruppens strategi att öka andelen fastigheter i kapitalportföljen för att ge kunderna en bra avkastning på sina pensionspengar”, skriver Folksam i ett pressmeddelande. 

Med affären har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för nästan 24 miljarder kronor under de senaste åren. 

Läs mer: Folksam förlänger med mediejätten – 16 000 kvm i centrala Stockholm 

– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen. I tider av marknadsoro känns det väldigt bra att kunna förvärva ett stabilt förvaltningsobjekt med moderna och flexibla kontorslokaler, uthyrda till Stockholm Stad på ett långt hyresavtal. Byggnaden ligger dessutom på en av våra kärnmarknader i Stockholm, kommenterar Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Tegelbyggnaden på Virkesvägen 3, som i dag kallas Glasfabriken, byggdes 1951–53 och är ritad av industriarkitekten Karl GH Karlsson. 

Byggnaden har kulturhistoriskt värde med sin speciella takform och tidstypiska detaljer och har bland annat inrymt AB Ea-glas, som under sina glansdagar var Sveriges största glasgrossist. Här tillverkades fönsterglas, lavoirspeglar, tvättbrädsglas, vindrutor och godsfinksglas. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev