Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper i Hagastaden för 1,6 miljarder

Publicerad: 10 december 2015, 06:47

Torsplan 2. Bild: Brostaden.

Castellum förvärvar kontorsprojektet Torsplan 2, om 23 000 kvadratmeter, i Hagastaden. Säljare är NCC och köpeskillingen uppgår till 1,6 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCHagastadenSolnaCastellumBrostadenCushman & Wakefield

Castellum förvärvar kontorsprojektet Torsplan 2, om 23 000 kvadratmeter, i Hagastaden. Säljare är NCC och köpeskillingen uppgår till 1,6 miljarder kronor.

Kontorsprojektet, som förvärvas vid dotterbolaget Brostaden, ligger i anslutning till Nya Karolinska Solna.

– Hagastaden är det starkaste tillväxtområdet i Stockholm och förvärvet av denna välbelägna fastighet innebär en kraftfull fortsättning i arbetet med att utveckla portföljen i Stockholm, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum AB.

I dagsläget är cirka 71 procent av fastigheten uthyrd, bland annat till Stockholms Läns Sjukvårdsområdet. Genomsnittlig avtalstid är 9,2 år. Affären är villkorad av att avtal tecknats på minst 75 procent av ytorna vid tillträdet. Fullt uthyrt beräknas hyresintäkterna uppgå till 76 miljoner kronor efter avdrag för rabatter om ca 3 miljoner kronor.

NCC lämnar 24 månaders hyresgaranti på vakanta ytor från och med tillträdet.

Fastigheten förväntas vara färdigställd hösten 2016. Tillträde är beräknat till första kvartalet 2017.

Samtidigt tecknar Brostaden avtal om försäljning av kontorsfastigheten Yrket 4 i Solna Business Park, även det med NCC.

Yrket 4 är 11 000 kvadratmeter stor och har framtida kontorsbyggrätter om 35 000 kvadratmeter. Försäljningspriset avgörs av byggrättsvolymen, för närvarande bedöms det uppgå till 280 miljoner kronor. Affären är villkorad av en ny detaljplan.

Cushman & Wakefield var rådgivare till NCC i affären.

Redaktionen

Källa: Castellum och NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.