Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper i Finland för halv miljard

Publicerad: 21 januari 2016, 13:40

Hemfosa har förvärvat tre samhällsfastigheter i Finland för en halv miljard kronor. Två av dem ligger i Tammerfors och innefattar en universitetsbyggnad och en kontorsbyggnad.


Ämnen i artikeln:

FinlandHemfosa Fastigheter

Den tredje fastigheten ligger i Brahestad, söder om Uleåborg. Huset är har tre myndigheter som hyresgäster: polismyndigheten, åklagarmyndigheten och kronofogdemyndigheten.

– Det här är vårt andra förvärv i Finland på kort tid. Därmed har vi på allvar etablerat oss som en bredare nordisk aktör samtidigt som vi stärker vår position ytterligare inom samhällsfastigheter i Finland, kommenterar Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa.

Det var i slutet av december som bolaget förvärvade två andra samhällsfastigheter i Finland, även då för en halv miljard.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 26 677 kvm med årliga hyresintäkter om cirka 40 MSEK. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 10,4 år. Säljare en fond som förvaltas av Auratum Kiinteistöt Oy vars största investerare är Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas och Turun Seudun Osuuspankki (Åbonejdens andelsbank).

Affären finansieras via eget kapital och banklån.

Redaktionen

Källa: Hemfosa

Ämnen i artikeln:

FinlandHemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.