Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Köper Huvudsta Centrum

Publicerad: 4 April 2016, 10:36

Aberdeen Asset Management har förvärvat fastigheten Rovan 1 i Huvudsta i Solna av WA Fastigheter AB. Den 8 000 kvadratmeter stora fastigheten, uthyrbar yta, är mer känd som Huvudsta Centrum och den förvärvas för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning.


Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Asset Management har förvärvat fastigheten Rovan 1 i Huvudsta i Solna av WA Fastigheter AB. Den 8 000 kvadratmeter stora fastigheten, uthyrbar yta, är mer känd som Huvudsta Centrum och den förvärvas för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning. 6 150 kvadratmeter av fastighetens yta består av butikslokaler och restauranger och största hyresgästen är Hemköp.

I en kommentar skriver Lina Alvemur, fund manager hos Aberdeen, att förvärvet är i linje med fondens investeringsstrategi och att Huvudsta dessutom utvecklas positivt genom nyproduktion av bostäder och det faktum att Stockholm växer.

Fonden har fortfarande cirka en miljard kronor kvar i investeringsutrymme.

Maqs, PWC och Sweco var Aberdeens rådgivare i affären och JLL Capital Markets var rådgivare till säljaren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.