Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper hus om 10 000 kvadratmeter i Botaniska trädgården

Publicerad: 25 mars 2022, 12:28

Botanhuset ligger i anslutning till Göteborgs botaniska trädgård. I huset har bedrivits undervisning och forskning med inriktning mot botanik.

Foto: Alexander Idelmann / IDEALBILD Göteborg

Skandia Fastigheter förvärvar samhällsfastigheten Botan i Göteborg. Fastigheten innefattar 10 000 kvadratmeter, tidigare avsett för utbildning med inriktning botanik. Säljare är Akademiska Hus.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSkandia FastigheterGöteborg

Skandia Fastigheter fortsätter att expandera inom samhällsfastighetssegmentet och förvärvar Änggården 34:2, mer känd som Botanhuset, av Akademiska Hus. 

På en markareal om 11 300 kvadratmeter ligger tre byggnader, intill Slottsskogen, Botaniska trädgården och naturreservatet Ängsgården, om totalt 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. 

Läs även: Atrium Ljungberg starka i omställningen - slår konkurrenter på fingrarna

Fastigheten hyrs till övervägande del av Göteborgs universitet, som planerar att flytta sin verksamhet till nya lokaler på Medicinareberget. 

Skandia Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att man ser möjligheter att tillföra nya värden genom att utveckla fastigheten för nya verksamheter. 

I och runt Göteborg äger, utvecklar och förvaltar bolaget sedan länge 2 000 hyresrätter, köpcentrumet Frölunda Torg med 200 butiker och restauranger, äldreboenden, skolor samt kontorsfastigheter. Man stadsutvecklar och investerar också i Backaplan. 

– Vi ser fram emot att Botan blir en viktig del av oss i Göteborg och i vårt bestånd av samhällsfastigheter, säger Markus Pfister, Skandia Fastigheters chef för samhällsfastigheter och kontor. 

Läs även: Miljardaffären som får Castellums utsläpp att sticka i väg

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.