måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper hotellportfölj för nio miljarder

Publicerad: 13 december 2017, 14:53

Foto: Wikipedia.

Pandox planerade hotellförvärv i Storbritannien är nu klart. 37 hotell förvärvas där Pandox står för en majoritet av den totala köpeskillingen på drygt nio miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

StorbritannienPandox

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat har Pandox haft planer på att förvärva en hotellportfölj i Storbritannien. Nu är affären klar: 37 hotell förvärvas runt om i landet där Pandox står för en majoritet av den totala köpeskillingen på drygt nio miljarder svenska kronor.

Transaktionen sker med Fattal Hotels Group som operatörspartner, där Pandox, efter omorganisering av portföljen, behåller 20 förvaltningsfastigheter och en operatörsfastighet i Storbritannien och Irland, och Leonardo förvärvar den operativa plattformen med 36 hotelloperatörsrörelser under varumärket ”Jurys Inn”.

Total köpeskilling uppgår till motsvarande cirka 9 030 miljarder svenska kronor. Förvärvet är fullt finansierat av ett nytt banklån, existerande kreditfaciliteter samt ett lån från Leonardo på 120 miljoner pund. Pandox del i köpeskillingen uppgår till nästan 7,7 miljarder kronor.

Portföljen förväntas bidra med motsvarande cirka 450 miljoner kronor i driftnetto respektive 200 miljoner kronor i cash earnings 2018, förutsatt att affären slutförs innan 2017 års utgång.

– Förvärvet uppfyller samtliga Pandox strategiska kriterier avseende länder, orter och lägen samt storlek, segment och lönsamhet, och bidrar till att diversifiera vår intäktsbas ytterligare. Hotellfastigheterna är av hög kvalitet, tillhör det lönsamma övre mellanprissegmentet och kommer att ge ett omedelbart och betydande resultatbidrag. Pandox lägger genom förvärvet 20 nya hotellstäder till portföljen och uppnår en betydande marknadsnärvaro i Storbritannien och Irland som är stora och dynamiska hotellmarknader, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev