Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper handel för halv miljard

Publicerad: 7 juni 2017, 04:49

Foto: Dreamstime.

Svenska Handelsfastigheter köper en portfölj med sju fastigheter i fem svenska städer för 530 miljoner kronor. Säljare är Standard Life.


Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterKungsbackaStandard LifeVästerås

Svenska Handelsfastigheter köper en portfölj med sju fastigheter i Falun, Västerås, Gävle, Huddinge och Kungsbacka för 530 miljoner kronor. Säljare är Standard Life Investments European Property Growth Fund, EPGF.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om knappt 31 000 kvadratmeter, och ett hyresvärde på 50 miljoner kronor.

Flertalet fastigheter är belägna vid lokala handelsplatser som enligt köparen bidrar till att skapa kundflöden; Erikslund i Västerås, Hemlingby Köpcentrum i Gävle, Kungens Kurva i Huddinge, Hede Fashion Outlet i Kungsbacka samt vid kasernområdet i Falun. Totalt finns 28 butiker i beståndet som är fullt uthyrda med möbel- och inredningskedjorna Jysk och Chilli, Intersport, klädkedjan Lager 157 samt Elgiganten som största hyresgäster.

Genom förvärven etablerar sig Svenska Handelsfastigheter på ytterligare två orter, Västerås och Kungsbacka. Bolaget finns nu på 47 svenska orter.

– Detta är ett strategiskt förvärv som gör att vi etablerar oss i ytterligare två kommuner. Det är ett intressant förvärv då vi ser utvecklingsmöjligheter i flera fastigheter, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till köparen medan JLL och Linklaters har varit rådgivare till säljaren.

Tillträde sker den 19 juni 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.