Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper halva Adaptas handelscentrum

Publicerad: 1 februari 2017, 11:15

Adapta Fastigheter och tjänstepensionsbolaget Alecta har avtalat om utveckla och förvalta Kongahälla Shopping, ett nytt köpcentrum i Kungälv.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeKongahälla CenterAdapta FastigheterAlectaKungälv

Avtalet går ut på att Alecta förvärvar 50% av aktierna i Adaptas dotterbolag Adapta Kongahälla AB, ägare till fastigheten. Parterna kommer gemensamt att fortsätta arbetet med att genomföra det pågående projektet Kongahälla Shopping och därefter förvalta fastigheten vidare. Adapta kommer även fortsättningsvis att ansvara för utveckling, uthyrning och förvaltning.

Kongahälla Shopping blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet omfattar cirka 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen är planerad till mars 2019.

I direkt anslutning till Kongahälla Shopping byggs det 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum.

– Kongahälla Shopping blir det köpcentrum som tillgodoser efterfrågan på handel i norra delarna av Stor-Göteborg och Kungälv får därmed ett välbehövligt lyft i sitt handelsutbud, säger Per Thörnqvist, vd på Adapta.

I slutet av 2016 tecknade Adapta avtal med Serneke för att bygga shoppingcentret. Ordervärdet var där värt cirka 900 miljoner kronor.

CBRE var säljarens rådgivare i den senaste affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.