Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper från Brostaden för 185 miljoner

Publicerad: 18 juni 2015, 10:56

Wallenstam har av Castellums dotterbolag Brostaden köpt två obebyggda fastigheter vid Norrviken strand i Sollentuna kommun utanför Stockholm. Fastigheterna, Rankan 3 och Rankan 4, har en möjlig exploatering på ungefär 2 000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

BrostadenCastellumWallenstam Fastigheter

Wallenstam har av Castellums dotterbolag Brostaden köpt två obebyggda fastigheter vid Norrviken strand i Sollentuna kommun utanför Stockholm. Fastigheterna, Rankan 3 och Rankan 4, har en möjlig exploatering på ungefär 2 000 nya bostäder. Det i affären överenskomna fastighetsvärdet ligger på 185 miljoner enligt ett pressmeddelande från Wallenstam.

I en kommentar skriver Wallenstams vd Hans Wallenstam att man tillsammans med kommunen kommer att ta fram en detaljplan som möjliggör byggnation av cirka 2 000 bostäder. Castellums vd Henrik Saxborn konstaterar att bostadsutveckling inte ingår i koncernens strategi, vilket är bakgrunden till försäljningen.

Tillträde sker 1 juli.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Wallenstam och Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.