Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för tre miljarder

Publicerad: 11 juli 2016, 05:09

Redito har för Trophis räkning köpt en portfölj med sex handelsfastigheter. Köpeskillingen uppgår till 3,1 miljarder och säljare är Starwood Capital Group och Vencom.


Ämnen i artikeln:

ReditoStarwood Capital GroupTrophi FastigheterVencom

Fastigheterna ligger i handelsplatser såsom Arninge i Täby, Bäckebol i Göteborg och Boländerna i Uppsala. Övriga orter som ingår är Malmö, Eskilstuna och Landskrona. Den totala ytan uppgår till 150 000 kvadratmeter och priset är 3,1 miljarder kronor. Coop är största hyresgäst. Bland övriga hyresgäster finns bland annat XXL, Media Markt, MIO och Systembolaget. Samtliga fastigheter har dagligvarubutiker som ankarhyresgäster.

Efter förvärvet har Trophi en portfölj med drygt 800 000 kvadratmeter butiksyta och ett fastighetsvärde på 12 miljarder kronor.

– Genom denna affär stärker vi vår position i Sveriges fyra största städer. Samtidigt som Trophi nu får betydligt fler hyresgäster håller vi fast vid strategin med en tyngdpunkt i dagligvaror, säger Jan Björk, vd för Redito.

Portföljen tillträds den 1 september.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.